Glas verontreinigingGlas verontreiniging komt voor in alle soorten van verpakkingen (doosjes, flessen, potten, blikken, pouchers, PE zakjes) en in alle voedingsmiddelenindustrieën. Het soort glas en de kleur is niet van belang.

Verpakte voedingsmiddelen in glas zijn per definitie gevoelig voor glas verontreinigingen. Producenten die glasverpakking gebruiken kunnen veel doen om glas verontreiniging tegen te gaan maar in het proces zijn verschillende momenten aanwezig waar toch een Critical Point ontstaat. De controle van QA en operators is dan ook gewenst.

Bij een incident (glasbreuk, cap weigering etc) kan de producent door produceren en kunnen de geblokkeerde producten voor controle bij ScreenTec aangeboden worden. Wij nemen dan vervolgens het hele controle proces uit Uw handen . Dat alles onder het toeziend oog van onze FSSC22000 V5 certificering.

OOK GLAS IN GLAS DETECTIE is mogelijk

Glas detectie wordt door ScreenTec op een zeer efficiënte manier gedaan en de gevoelige apparatuur kan (afhankelijk van soort product en verpakking ) vanaf > Ø 2mm glas splinters detecteren (in de pot, fles, blikje, zakje of doosje ).  De betrouwbaarheid van onze service is hoog, veel van onze vaste klanten brengen regelmatig producten ter controle. Het bespaard waardevolle en kostbare producten en levert direct winst op, vernietigen kost heel veel geld en er moet opnieuw geproduceerd worden.

Verontreinigingen Glas

Heeft u nog vragen?
We hebben antwoorden.
Neem contact met ons op