Metaal verontreinigingMetaal verontreiniging komt voor in alle soorten van verpakkingen (doosjes, flessen, potten, blikken, pouchers, PE zakjes) en in alle voedingsmiddelenindustrieën. Het soort metaal en de kleur is niet van belang. Zo is RVS 304 of 316 even goed waar te nemen. Kleine Aluminium verontreinigingen zijn moeilijk voor X-Ray in het algemeen (testen gewenst). Daar in tegen kunnen we uitstekend metaal detecteren in Aluminium blikjes, tray’s en of gecoate verpakkingen).

Verpakte voedingsmiddelen in metaal (blikken) zijn per definitie gevoelig voor metaal verontreinigingen. Bij metaalverontreiniging moet men vooral denken aan kleine delen van machines en defecte zeven. Producenten met producten van het land hebben ook regelmatig metaal verontreiniging in het product. De controle van QA en operators is dan ook gewenst.

Bij een incident kan de producent door produceren en kunnen de geblokkeerde producten voor controle bij ScreenTec aangeboden worden. Wij nemen dan vervolgens het hele controle proces uit Uw handen . Dat alles onder het toeziend oog van onze FSSC22000 V5 certificering.

OOK METAAL IN METAAL DETECTIE is mogelijk

Metaal detectie wordt door ScreenTec op een zeer efficiënte manier gedaan en de gevoelige apparatuur kan (afhankelijk van soort product en verpakking ) vanaf > Ø 0,5 mm metaal delen detecteren (in de pot, fles, blikje, zakje of doosje ). De betrouwbaarheid van onze service is hoog, veel van onze vaste klanten brengen regelmatig producten ter controle. Het bespaard waardevolle en kostbare producten en levert direct winst op, vernietigen kost heel veel geld en er moet opnieuw geproduceerd worden.

Verontreinigingen Screentec

Heeft u nog vragen?
We hebben antwoorden.
Neem contact met ons op